ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Διάθεση εγγράφων σε σχέση με τη Διάσπαση δια απόσχισης του κλάδου ΑΠΕ στους μετόχους

Διάθεση εγγράφων σε σχέση με τη Διάσπαση δια απόσχισης του κλάδου ΑΠΕ 

στους μετόχους



Η «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 63 του ν. 4601/2019, τα παρακάτω έγγραφα είναι στη διάθεση των μετόχων της Εταιρείας στην ιστοσελίδα της (https://ellaktor.com/informations/spin-off-res-2022/), καθώς και στην έδρα της στην Κηφισιά Αττικής, επί της οδού  Ερμού αρ. 25  (Τ.Κ. 145 64):

 

1.     Το Σχέδιο Πράξης Διάσπασης.

2.     Η Λογιστική Κατάσταση Απόσχισης (Ισολογισμός Μετασχηματισμού) με ημερομηνία 31.12.2021.

3.     Η Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας προς τους μετόχους της, η οποία επεξηγεί και δικαιολογεί από οικονομική και νομική άποψη το Σχέδιο Πράξης Διάσπασης.

4.     Η Έκθεση Αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του αποσχιζόμενου κλάδου  η οποία συντάχθηκε από τους ορκωτούς ελεγκτές κ.κ. Δημήτρη Δουβρή (Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 33921) και  Στέργιο Ντέτσικα (Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 41961) της ελεγκτικής εταιρείας «GRANT THORNTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»  κατά την 22.10.2022.

5.     Η Έκθεση γνωμοδότησης επί του Σχεδίου Πράξης Διάσπασης η οποία συντάχθηκε από τους ορκωτούς ελεγκτές κ.κ. Δημήτρη Δουβρή (Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 33921) και  Στέργιο Ντέτσικα (Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 41961) της ελεγκτικής εταιρείας «GRANT THORNTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» κατά την 22.10.2022

6.     Οι  ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και οι ετήσιες Εκθέσεις Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας των τριών (3) τελευταίων ετών.

7.     Η Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση περιόδου από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως την 30η Ιουνίου 2022.

 

Καλούνται οι μέτοχοι της Εταιρείας να λάβουν γνώση των ανωτέρω εγγράφων, τα οποία θα παραμείνουν στη διάθεσή τους μέχρι το τέλος της Γενικής Συνέλευσης που θα κληθεί να αποφασίσει για τη διάσπαση δια απόσχισης του ως άνω κλάδου.

 

Η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση των κατά Νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, καθώς και της λήψης

όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

 

Κηφισιά, 24 Οκτωβρίου 2022


Διάθεση εγγράφων σε σχέση με τη Διάσπαση δια απόσχισης του κλάδου ΑΠΕ