Αμοιβαία Κεφάλαια & ETFs

ETFs

Τα ETFs (Exchange Traded Funds) αποτελούν διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία διαπραγματεύονται στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές και προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους επενδυτές. Διαχειρίζονται από τους κορυφαίους διαχειριστές παγκοσμίως, διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια με αποτέλεσμα την ευκολία εισόδου/εξόδου με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά κόστη και προσφέρουν ευρύτατο φάσμα επενδυτικών επιλογών.

Ενδεικτικά οι επενδυτές μπορούν να επενδύσουν σε κλαδικά etfs (βιομηχανία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εμπόριο, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια,, κατασκευαστικές, τεχνολογίας, φαρμακευτικές, κ.α.), σε συγκεκριμένες χώρες, σε ομόλογα, σε εμπορεύματα (χρυσό, ασήμι, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βαμβάκι κ.α.) ή και σε νομίσματα. Υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα για short θέσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα είτε ακόμη μοχλευμένα etfs.

Οι πελάτες μας μέσω του desk των ξένων αγορών έχουν απευθείας πρόσβαση στις αγορές όπου διαπραγματεύονται τα etfs.

 

ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια ή αλλιώς οι Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) επιτρέπουν σε ιδιώτες να επενδύουν σε διάφορες κατηγορίες επενδυτικών προϊόντων. Παραδοσιακά χωρίζονται σε 5 μεγάλες κατηγορίες:

Μετοχικά , Ομολογιακά ,Μικτά , Χρηματαγοράς ,Funds of Funds

Η εταιρεία μας σε συνεργασία με πιστωτικά ιδρύματα διαθέτει αμοιβαία κεφάλαια αναγνωρισμένων οίκων όπως Blackrock, Goldman Sachs, Pimco, Pictet, JP Morgan, Franklin Templeton, Schroders και Invesco . Όπως και με τα ETFs υπάρχει πληθώρα επενδυτικών επιλογών ανάλογα με το επενδυτικό προφίλ του επενδυτή και τον χρονικό του ορίζοντα.